Het afscheid is definitief, maar de herinnering is onuitwisbaar:

Het is een verdrietig moment, wanneer je een dierbare verliest. En helemaal wanneer je die persoon heel lang en ook nog eens goed hebt gekend. Het afscheid is definitief, maar de herinnering is onuitwisbaar.

Zo heb ik onlangs mijn neefje verloren. Ik dacht terug aan al de leuke momenten, die ik met hem meegemaakt had. Dat waren de goede tijden. En die herinneringen zal ik altijd blijven koesteren. Vooral toen ik samen met mijn neefje een ijsje ging halen, nadat we in dierentuin Artis waren geweest. Op mijn schouders maakte hij toen heel veel foto’s van de dieren. Het was een leuke en een gezellige dag.

Een warme gedachte naar hem toe was daarom wel op zijn plaats. Mijn zus en mijn zwager (de ouders van mijn neefje) hadden mij gevraagd of ik de rouwkaarten wilde regelen. Het zal je maar overkomen dat je pas na het afscheid hoort, dat een dierbare of bekende overleden is. Toch kan de familie ook hiervoor kiezen, wanneer in familiekring afscheid wordt genomen.

Mijn zus en zwager kozen echter voor een rouwkaart, waarbij iedereen werd uitgenodigd om het afscheid van mijn neefje bij te wonen en zo ging ik op zoek naar een kaart, die helemaal in de stijl van mijn neefje was.. Gelukkig kwam ik op de website van Fastcards. Daar bieden ze me precies de kaarten waar ik naar zocht.

Nadat de kaarten waren verzonden, duurde het niet al te lang, of iedereen was op de hoogte van het treurige nieuws en wat een troost voor de familie, dat iedereen er op de dag van het afscheid was.. Na de uitvaart praatten we na over de lieve en leuke herinneringen die we aan hem hadden. Dankzij de rouwkaarten van Fastcards was niet alleen iedereen aanwezig bij de uitvaart, maar de band met de familie was ook nog eens sterker geworden.