De wereld rouwt, Nederland rouwt…

Wat zo mooi had moeten beginnen voor alle slachtoffers van de MH17 is geëindigd in een tragedie waarvan we misschien nu nog maar het topje van de ijsberg hebben bereikt.
Een diep, ontroostbaar, misschien wel niet overzienbaar verdriet heeft dit achtergelaten bij alle familieleden, vrienden, collega’s van deze mensen.
Het is bijna niet voor te stellen wat er met je gebeurd, de onzekerheid, het geregel, alle gedachtes die je hebt toch nog zien te ordenen, elkaar opvangen, eigenlijk is het een en al chaos in je hoofd en lichaam.
Ik denk dat het werkelijke verdriet pas veel later kan komen….

In een situatie als deze zijn er bij mij heel veel gedachtes, gevoelens, emoties, ik zou ze wel op willen schrijven maar weet gewoonweg niet waar te beginnen of te eindigen.
Het zou de lading niet dekken, alles zou niet gezegd zijn.

Ik hoop oprecht, uit het diepst van mijn hart, dat alle getroffenen, hulpverleners of wie ook dicht bij dit alles is betrokken, voor nu en voor altijd troost zullen vinden en mogen ontvangen van hun naasten.
Help hen bij te staan, heb respect, verwacht het onverwachte, en heb begrip voor elkaar.

Ken jij ook iemand die door een rouwproces gaat? Laat hem/haar weten dat je aan diegene denkt en verstuur een stijlvolle rouwkaart.