home > Blog - Steeds meer mensen gaan scheiden

<< Terug naar overzicht

 

 

Steeds meer mensen gaan scheiden, het lijkt wel of het steeds makkelijker is om te scheiden. In Nederland scheid z’n 39% in België is dit al 59%, de verwachtingen zijn dat dit alleen nog maar zal stijgen. Per jaar worden er in Nederland ongeveer 73000 huwelijken per jaar gesloten, dat zijn er 200 per dag. De gemiddelde leeftijd van een man die gaan trouwen licht op 37 jaar en van de vrouwen licht dat iets lager, op 33 jaar. Bij een scheiding licht de gemiddelde leeftijd van een man op 45 jaar en die van een vrouw op 42 jaar.

0,26% van de huwelijken lopen in het eerste jaar al op de klippen. In het 5de jaar moet u ook goed oppassen, want daar komt 26% van de scheidingen vandaan. Een huwelijk duurt gemiddeld 14 jaar.1 op de 6 Nederlander maakt de scheiding van zijn ouders mee, vervolgens gaat 80% bij moeders wonen.

Echtscheiding dit hoofdstuk is gesloten Om te scheiden hebben mensen verschillende redenen, soms is de liefde over. Scheiden is nooit leuk, maar als dit gevoel wederzijds is, is het misschien wel de makkelijkste reden om uitelkaar te gaan.

Soms is de een verliefd op een ander, je heb je gevoel nu eenmaal niet altijd onder controle. Toch geven mensen vaak hun huwelijk te snel op. Ze zien vaak alleen maar de leuke dingen bij die nieuwe partner en alleen maar slechte dingen bij de oude partner. De nieuwe  relatie hoeft ook geen succes te zijn. Het is vaak een voorbeeld van liefde maakt blind.

Het kan ook nog zo zijn dat een van de 2 partners is vreemdgegaan, dan is het vertrouwen weg. Dit is vaak niet meer terug te winnen en een relatie zonder vertrouwen gaat niet, dus het loopt dan vaak uit op een echtscheiding.

Mensen ergeren zich soms ook naar verloop van tijd aan elkaar, elk meningsverschil loopt dan uit op een ruzie. Vaak komt het omdat stellen niet vaak genoeg met elkaar praten. Het is niet leuk om elke dag ruzie te hebben dus gaan mensen scheiden.

Het kan ook nog zo zijn dat de partners een heel ander toekomst beeld hebben, de een wil veel vakantie en reizen, terwijl de andere een goed carrière wil. Als dit met elkaar botst kan dat uitlopen op een scheiding.

Gaat er iemand scheiden en wil je een bijzondere kaart versturen dan vind je bij Fastcards.nl de mooiste scheidingkaarten.