home > Welkom in de wereld van Snapchat

Welkom in de wereld van Snapchat!

Gisteren was ik onverwacht even op bezoek bij een goede vriendin. Haar dochter, 14 lentes jong is een fervent snapchatter.
Wat een wereld en wat ik voelde ik me oud!!!!

Met de verplichte Ipad van school heeft ze een groep vrienden, klasgenoten, buurmeiden, campinglieffies en noem maar op.
Ze hebben allemaal een eigen nickname. De vingers tikken als een bezetene over het scherm, de Ipad hangt op gekke plekken in huis, aan kasten en deuren om jezelf goed in beeld te krijgen voor een gek filmpje, verzenden en hoppa...je snapchatvriend ziet het. Bekijkt het en floep...weg is het filmpje.
Met muziek showen ze hun lijven en bewegingen, nemen het langzaam op en spelen het versneld af. Ze tikken teksten, spreken korte boodschappen in, verzenden, lezen en hoppa weg...
Ze kletsen met gerust 6 personen tegelijk, hebben dus 6 gesprekken razendsnel op een niveau? Wauw.....I was amazed.
Gelukkig is school 5 minuten fietsen, zo verliezen de snapchatters geen enkel moment in hun gesprekken.
Het zal je dan ook niets verbazen dat ze elkaar dan live zien, of ze elkaar dan nog wat te vertellen hebben? Geen idee?

Ik stam denk ik dan toch af van een andere generatie. Help! Ik word oud, vintage noemen ze dat tegenwoordig.
Waar we eerst Hyves hadden, toen de opmars van Facebook en Twitter, worden  er nu ruim 400 miljoen snaps de wereld in verzonden.
200 miljoen gebruikers, posten wat, het wordt gelezen en hoppa, weg zijn de berichten.
De grootste groep, het zal je niet verbazen, gebruikers zijn tieners tussen 12 en 19 jaar.
Dat is nou net niet de doelgroep van echte wenskaart verstuurders, de uitzonderingen daargelaten natuurlijk he.
Maar toch, waar een snapchat berichtje wordt verzonden met ik vind je tof, zou het toch leuk zijn als je dat op een kaartje geschreven krijgt en deze boven je bed kan hangen?
Nu is het lezen en weg is de tekst.

Deze groep wordt ouder, zouden ze überhaupt in een winkel of online een echte wenskaart herkennen? Ouderwets op papier, met een lettertype en kleurtjes.
Ik hoop het zo......
Ik ga nog even naar fastcards.nl, een echte ouderwetse op papier gedrukte kaart maken en versturen.......overmorgen is deze hippe snapchatter jarig.
Dan stuurt ze me een whats-app bericht, bedankt Es voor je lieve verjaardagskaart. Hij staat bij de open haard en dan denk ik telkens even aan je aan ik hem zie staan...