home > Feestdagen > Sinterklaas

Wat is Sinterklas zonder de vele Sinterklaaskaarten

Het is bijna Sinterklaas. Natuurlijk wil je een hele mooie Sinterklaaskaart sturen. Bij FastCards vind je de leukste en meest aparte Sinterklaaskaarten. Ook kan je natuurlijk met foto's een prachtige kaart maken. Je kan op diverse manieren Sinterklaaskaarten maken en ook in vele maten. Na het maken van je kaart kies je de ontvanger uit je eigen adresboek. Fastcards zorgt voor een snelle levering. Veel plezier met het maken van je eigen unieke Sinterklaaskaart.

 
Zo langzamerhand kruipen we al aardig richting eind van 2013. 's-Avonds gaan de lichtjes binnen eerder aan en 's-ochtends moeten we vaker de autoruiten krabben. De kerstartikelen zijn volop in de winkels te vinden en ook Sinterklaas zal dit jaar niet worden vergeten, dat weet ik wel zeker aangezien de gemoederen dit jaar wel erg flink opliepen over zwarte piet. Ik vraag me vaak af waarom wij mensen toch altijd maar iets willen veranderen. Iets wat goed is moet je toch zo laten? Weet wel inmiddels dat bij Fastcards de traditie van Sinterklaas niet is veranderd. Daar komen wij niet aan. Sinterklaas ziet er op de kaart nog hetzelfde uit, de chocoladeletters ogen nog steeds verrukkelijk en ik vind persoonlijk de zwarte pieten woest aantrekkelijk. Kortom mensen, verwen de kinderen, klein of groot, ook dit jaar weer met alvast een kaart van onze goedheilig man. Op Fastcards is er veel keuze, schrijf een gedicht kort of lang. En voor diegene die toch graag iets zou willen veranderen....op Fastcards staan ook kleurplaatkaarten. De kinderen kunnen dan hun piet kleuren zoals zij hem of haar zien.

 

Blog 10-10-2016 De zwarte pietendiscussie..

Een paar jaar geleden kwam het bij iemand op om zwarte piet, zoals wij deze persoon door de eeuwen heen kende als de hulp van sinterklaas, ter discussie te brengen. Een ieder zijn goed recht, maar het heeft de gemoederen van vooral de Nederlanders hoog op doen laten lopen. De verdeeldheid in meningen wordt nergens meer op social media onder stoelen of banken geschoven.

En ieder jaar, zeker rond deze tijd tot de aanloop naar 5 december, of bij sommige 6 december, gaat viraal. Het roept emoties op bij mensen en die emoties kunnen leiden tot heftige meningen en uitspraken. Het gaat zoveel verder, op de scholen komt het ter sprake en welke keuze het bestuur daar ook neemt, eigenlijk is het nooit meer de juiste. Op de inkoopafdelingen van de supermarkten en grote warenhuizen woeden flinke discussies. Wel of geen Sint en Piet op de verpakkingen en als we het wel doen, welke kleur krijgt Piet dan?Blauw, geel, groen, paars, regenboog, de twijfel is groot en welke kleur het ook wordt, het is eigenlijk nooit meer de juiste.

Etalagematerialen, vroeger kon je als kind je vergapen aan de bewegende pietjes in de etalage, leuke capriolen, het waren echte acrobaten. Daarom konden ze ook door alle maten schoorstenen klimmen. Zij konden dat.......maar als de winkelier nu een keuze moet maken, wel of geen zwarte pieten in de etalage, het is eigenlijk nooit meer de juiste. Generaties lang werd het kinderfeest overgedragen, generaties lang voelde je als kind de geloofwaardigheid van wat piet allemaal kon en dat sinterklaas alles zag wat de kinderen deden. Vooral als hij weer in het land was aangekomen met zijn boot vanuit Spanje.

Sinterklaas was gewoon een Big Brother en had overal ogen en oren zitten. Hij is eigenlijk de flitspaal van Nederland, ziet en registreert alles. Aan dat gevoel, wat een ieder van ons nog heel goed kan herinneren en waarbij we meestal warme gevoelens aan dragen, daar wordt nu aan getornd. Dat maakt het waarom er zoveel discussies zijn en de felle afkeer. Het gevoel dat een ander aan jouw gevoel en emotie kan komen.

Ik vraag me weleens af hoe de "echte sinterklaas" hier mee was omgegaan en wat als zwarte piet nu een andere kleur had gehad? Ik wil nog wel heel graag dat stukje traditie vasthouden, welke kleur piet ook mag hebben of krijgen. Daarom stuur ik aan onze kleinzoon dit jaar een leuke kaart via fastcards, met sint en piet erop afgebeeld en dan mag hij zelf met zijn kleurpotloden bepalen welke kleur het gaat worden. Ze staan in de categorie feestdagen en dan klik je op sinterklaas.

Misschien krijgt Sinterklaas een groene baard, een paarse mijter en een oranje tabberd en gaat hij voor piet voor rose kleurtjes!

Neem ook eens een kijkje op onze andere blogs: