home > Feestdagen > Vaderdag

Een leuke kaart voor Vaderdag maken

Het is binnenkort Vaderdag. Wil je een leuke en aparte Vaderdag kaart versturen dan vind je bij Fastcards.nl de leukste Vaderdag kaarten. Ook kan je natuurlijk met foto's een prachtige kaart maken. Je kan op diverse manieren Vaderdag kaarten maken en ook in vele maten. Na het maken van je kaart kies je de ontvanger uit je eigen adresboek. Fastcards zorgt voor een snelle levering. Veel plezier met het maken van je eigen unieke vaderdag kaart.

 

Vaderdag, de feestdag voor vaders, op deze dag worden ze in het zonnetje gezet voor hun vaderlijke plichten. In veel landen wordtVaderdag gevierd op de 3e zondag van juni. Maar er zijn een aantal landen waar het op een andere dag wordt gevierd, in België wordt het op de 2e zondag van juni gevierd en sommige delen zoals onder andere Antwerpen op 19 maart, dat is de dag van Sint Jozef, de voedster van Jezus. In Duitsland wordt het weer op een andere dag gevierd, daar is het op hemelvaart, de dag dat Jezus terug naar zijn vader in de hemel gaat.

Vaak krijgen de vaders een opbijt op bed. Van de kleine kindjes krijgen ze meestal een leuk knutselwerkje dat op de basisschool of kinderopvang is gemaakt. Als de kinderen wat ouder zijn kiezen zij er vaak voor om een cadeautje te geven.   

Vaderdag is ontstaan in 1909 in Amerika, waar Sorona Smart Dodd de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader, die veteraan uit de burgeroorlog was, onder de aandacht wilde brengen. Haar moeder was namelijk overleden op het kraambed na de geboorte van haar 6e kind. Ze werd echter wel geïnspireerd door Anna Jarvis, de vrouw die het jaar daarvoor Moederdag lanceerde. Op 19 juni 1910 was de eersteVaderdag, deze dag was toen nog niet officieel erkend.

President Calvin Coolidge steunde 1924 wel het verzoek om het officieel te maken maar de rest van het congres zag hier niets in. Toen Richard Nixon in 1972 president werd is dit wel officieel gemaakt. In Nederland vieren wij al vanaf 1937 Vaderdag, het werd toen nog wel in oktober gevierd. Dit is op initiatief van de bond voor Herenmodedetaillisten verplaats, omdat als het in oktober werd gevierd de andere feestdagen zoals sinterklaas en kerst in een te korte periode achter elkaar zou zitten. Ze hadden mei of juni op het oog, maar mei was al opgeëist door moederdag. Dus is besloten dat 3e zondag van juni beter was. Vanaf dat moment vieren wij ieder jaar Vaderdag op de 3e zondag van juni.

Neem ook eens een kijkje op onze andere blogs:
Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: