home > Feestdagen > Valentijn

Wat is de Valentijn zonder de vele Valentijnskaarten

Het is bijna Valentijnsdag. Natuurlijk wil je jouw geliefde een hele mooie Valentijnskaart sturen, anoniem of niet. Bij FastCards vind je de leukste en meest aparte Valentijnskaarten. Ook kan je natuurlijk met foto's een prachtige kaart maken. Je kan op diverse manieren Valentijnskaarten maken en ook in vele maten. Na het maken van je kaart kies je de ontvanger uit je eigen adresboek. Fastcards zorgt voor een snelle levering. Veel plezier met het maken van je eigen unieke Valentijnskaart.

 

Valentijnsdag, 1 dag per jaar die in het teken van liefde staat. Geheime aanbidders veroveren op die dag hun geliefde door middel van bloemen, bonbons en gedichten (dit kunt u allemaal op fastcards.nl vinden).

Maar waar komt Valentijnsdag vandaan? Uit het oude Rome, waar een jongen priester genaamd Valentinus zorgde voor ouderen, zieken en andere hulpbehoevende. Hij zegende christelijke huwelijke en gaf wijze raad. Op een dag geneest hij een blind meisje, ze kan weer zien. Dit meisje is de pleeg dochter van Asterius, de stadhouder van Rome. De stad houder is zo blij dat hij zich bekeerde tot het christendom en liet allen christelijke gevangenen vrij. Hier was keizer Claudius II niet blij mee en liet Valentinus gevangen zetten, op 14 februari werd hij onthoofd. En nu is de legenden dat hij vlak voor zijn dood een briefje had gegeven aan de dochter van een mede gevangene, waar hij mee bevriend was en dat briefje was ondertekent met “from your valentine”. Hier zou de traditie vandaan komen om je kaart te ondertekenen met Valentijn.

Neem ook eens een kijkje op onze andere blogs:
Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: