home > Felicitatiekaarten > Communie

Maak hier de mooiste gefeliciteerd met je communie kaart

Je kent iemand die communie gaat doen en dat is een felicitatie waard. Wil je een leuke en aparte Communie kaart versturen dan vind je bij Fastcards.nl de leukste Communie kaarten. Ook kan je natuurlijk met foto's een prachtige kaart maken.

Gefeliciteerd met je communie kaarten voor allerlei communie momenten

Je kan op diverse manieren Communie kaarten maken en ook in vele maten. Na het maken van je kaart kies je de ontvanger uit je eigen adresboek. Fastcards zorgt voor een snelle levering. Veel plezier met het maken van je eigen unieke Communie kaart.


Een communie is een ander woord voor het één worden met jezus en de hele kerkgemeenschap. Om een communie te houden moet je eerst gedoopt worden, dit gebeurt meestal bij de geboorte van een kind in een gelovig gezin. Een communie is niet niks, in de kerkgemeenschap is een communie belangrijk en gebeurt meestal tussen de leeftijd van 7 en 13 jaar. Een communie is een onderdeel van één van de sacramenten, een sacrament is een ritueel waarbij god en mens elkaar ontmoeten. Tijdens deze eerste communie doet de priester een groot dankgebed waarbij het brood en wijn in het lichaam van jezus word veranderd en zal de communicant voor het eerst in zijn leven de heilige hosties ontvangen. De priester zal tijdens de communie niet alleen verhalen over de bijbel en het bidden vertellen er word tijdens een communie ook samen gebeden met de hele kerkgemeenschap. Tijdens deze communie is het de bedoeling dat het kind vertrouwd worden met alle leden van de kerkgemeenschap, het word als een soort familie beschouwd waar zij nu ook bij horen.