Zoek je een passende rouwkaart om te versturen naar familie en naasten? Bij Fastcards kies en ontwerp je de mooiste gepersonaliseerde rouwkaarten voor een respectvol afscheid.

✔ Ruime keuze verjaardagskaarten voor vrouwen
✔ Gemakkelijk en snel te personaliseren
✔ Direct te versturen
knop maak hier uw kaart
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14
Dubbel 14x14

Vind de juiste woorden

Als je op zoek bent naar een rouwkaart, dan weten we dat je door een lastige tijd gaat. Met alle gevoelens die nu door je heengaan, is het soms lastig om de juiste woorden te vinden. Fastcards helpt je hierbij. Bij onze rouwkaarten vind je passende, respectvolle teksten die je via onze ontwerpomgeving personaliseert. Daarnaast heb je de mogelijkheid om nog veel meer aanpassingen aan de kaarten te doen. Ontdek ons grote assortiment rouwkaarten.

Altijd een passende rouwkaart

Je hebt het misschien al moeilijk genoeg met het verlies van een dierbare en een passende rouwkaart uitzoeken kan dan lastig zijn. Dankzij ons ruime aanbod met verschillende rouwkaarten vind je altijd een exemplaar die bij jouw persoonlijke situatie past. Bovendien kan je de gekozen kaart geheel naar jouw smaak maken. Met onze handige editor kun je:

  • zelf een tekst schrijven, of de bestaande tekst aanpassen
  • decoraties toevoegen
  • eigen afbeeldingen invoegen
  • de lay-out bewerken
  • de achtergrond aanpassen

Zo creëer je zelf een prachtige, respectvolle rouwkaart die jouw boodschap overbrengt, zoals jij dat zelf wilt. Persoonlijk, passend en smaakvol.

Maak je eigen rouwkaart

De tijd dat een rouwkaart als dun, inspiratieloos printje naar de ontvanger ging, ligt inmiddels achter ons. Kies niet alleen voor een mooi ontwerp, maar ook voor fijn materiaal. Bij Fastcards kies je onder andere voor Parelmoer karton of Yvory Gold, met een zachte glans of zelfs glitter.

Rouwkaart ontwerpen

Kies een van onze ontwerpen als basis voor je persoonlijke rouwkaart. Afbeeldingen, teksten en andere elementen pas je naar eigen smaak aan, maar het is handig om de bestaande blokken te gebruiken waarin afbeeldingen en tekst moeten. Op die manier weet je zeker dat alles goed staat. Zo realiseer je gemakkelijk en snel een gepersonaliseerde rouwkaart.

Wat zet ik op een rouwkaart?

Soms is het moeilijk om de juiste woorden te vinden om op je rouwkaart te zetten. Het afscheid van een dierbare is zwaar. Om je op weg te helpen, geven we je graag wat tips voor de inhoud van een rouwkaart.

Naam van de overledene

De naam van degene die is overleden verdient een prominente plek. Om het persoonlijk te maken, kun je hier de roepnaam of bijnaam bijzetten. Normaal gesproken verstuur je de rouwkaart naar familie en naasten. In dat geval is het ook gebruikelijk om erbij te zeggen wie de overledene van je was. Bijvoorbeeld: “Met groot verdriet in ons hart moeten we afscheid nemen van onze echtgenote, moeder en oma.” Verder is het gebruikelijk om de geboortedatum en sterfdatum te vermelden, maar je kan natuurlijk ook alleen de leeftijd opschrijven. Je weet vaak zelf wat je het meest gepast vindt.

Tekst of gedicht

Op een rouwkaart is ook altijd plaats voor een passende tekst, gedicht, spreuk, motto of gezegde. Iets dat past bij de overledene. Dit is uiteraard een erg persoonlijke aangelegenheid en misschien kan je dan het beste eerst overleggen met de andere nabestaanden. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een songtekst van een lievelingsnummer van de overleden dierbare of een passage uit een favoriet boek of een Bijbeltekst.

Afbeelding

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om een foto van de dierbare te verwerken in de rouwkaart. Kies je voor een mooi, sober portret of een foto van je dierbare in zijn of haar element? Die keuze is uiteraard geheel naar eigen voorkeur.

Aanvullende informatie

Daarnaast moet je de ontvanger van de rouwkaart ook bepaalde informatie geven, bijvoorbeeld over de crematie of begrafenis. Wordt de dierbare begraven in besloten kring of is de ontvanger ook welkom bij het afscheid? In dat laatste geval vermeld je de datum, plek en tijd van het afscheid. Als laatste is het ook handig om een correspondentieadres te vermelden, zodat de ontvanger jou, indien gewenst, een condoleancekaartje terug kan sturen.

Ondertekend door de nabestaanden

Als laatste is het gangbaar dat de nabestaanden de rouwkaart ondertekenen. Meestal in de volgorde: echtgenoot, kinderen, kleinkinderen of ouders, broers en zussen. Dat is natuurlijk geheel volgens eigen smaak. Overleg met elkaar hoe je de rouwkaart wilt ondertekenen.

Veelgestelde vragen rouwkaarten

Als je een rouwkaart moet maken en versturen, begrijpen we het als je vragen hebt. Voor de meestgestelde vragen over dit type kaarten hebben we hieronder een aantal antwoorden. Zit je vraag er niet tussen? We staan voor je klaar in deze zware tijd en beantwoorden graag je vragen.

Wat kost een rouwkaart?

We berekenen de prijs van een rouwkaart aan de hand van een paar factoren: het formaat, het materiaal en het aantal stuks. Zodra je het ontwerp van je kaart bevestigt, berekent onze webshop de prijs van je rouwkaarten.

Hoe verzend ik een rouwkaart?

Het is gebruikelijk om de envelop van een rouwkaart te voorzien van een rouwzegel. Op die manier weet de ontvanger dat het om een rouwkaart gaat en is hij of zij voorbereid op slecht nieuws. Een rouwzegel heeft dus niets te maken met de bezorgsnelheid van een rouwkaart.

Wat moet ik op een rouwkaart zetten?

Je bent helemaal vrij in wat je wilt zetten op een rouwkaart. Waarschijnlijk ben je niet de enige nabestaande, dus je moet overleggen met de andere nabestaanden wat het beste past. Er zijn wel een aantal gebruikelijke onderdelen die handig en passend zijn om op een rouwkaart te zetten. De meeste gebruiken hebben we op deze pagina beschreven.

Wie ontvangt allemaal een rouwkaart?

In de regel stuur je een rouwkaart naar alle mensen die je wilt laten weten dat jouw dierbare is overleden en die je eventueel wilt uitnodigen voor een afscheid. Dan kom je al snel uit bij familie, vrienden, buren en collega’s.