Allerlei tips zowel als tekst of als filmpje om het maken van een kaart nog leuker te maken.

Nog meer tips:

Ik wil met een blanco voorzijde beginnen

Sleep het plaatje (op de voorzijde) een beetje weg door met de muis de linkermuistoets ingedrukt te houden en de muis bv naar links onder te bewegen. Je ziet nu de randen van het plaatje en rechts bovenin zie je een kruisje. Klik daarop en het plaatje is weg.

Ik wil het plaatje van de kaart kleiner maken

Sleep het plaatje (op de voorzijde) een beetje weg door met de muis de linkermuistoets ingedrukt te houden en de muis bv naar links boven te bewegen. Je ziet nu de randen van het plaatje en rechts onderin zie je een teken met pijltjes. Ga daarop staan en houd de linker muistoets ingedrukt en beweeg met de muis naar links boven.

De tekst in mijn kaart groter maken

Door met de schuif naar rechts te bewegen wordt de tekst groter. Het kader wordt echter niet groter, zodat u ook het kader groter moet maken als de tekst groter is dan het kader.

Effecten met foto

Door op achtergrond te klikken en dan een kleur te kiezen zijn er leuke effecten met bv een zwart wit foto te maken. Klik na het kiezen van een achtergrond kleur op afbeelding en dan voeg foto toe en kies uw foto. Uploaden en uitvullen en dan door in de schuifbalk van transparantie te slepen wordt de foto transparant en krijgt de kleur van de achtergrond. Met een bruine achtergrond wordt de foto sepia.

Kaarten met een foto sjabloon

Na het openen van de kaart klik op afbeelding. Klik op een foto en dan op het 2e plaatje achter plaatsing. Hiermee wordt de volgorde van de foto’s en de kaart gewijzigd. Klik op een foto en verwijder deze door op het kruisje te klikken in de rechter bovenhoek. Klik op voeg foto toe, bladeren, foto kiezen, en uploaden. Sleep de foto op de goede plek en draai deze desnoods een stukje. Dan weer de volgorde veranderen en de foto staat erachter. De volgorde van 2 foto’s kan worden gewijzigd door op het 1e plaatje achter plaatsing te klikken. Het is een beetje oefenen en expirimenteren maar het resultaat is heel erg leuk.

Afbeelding aanpassen

Als je een eigen afbeelding toevoegt aan de kaart of een huidige kaart wilt aanpassen probeer dan niet te veel te schuiven met de afbeelding. Druk op de afbeelding bewerken in het keuze menu en druk dan op de foto. Je krijgt dan de optie uitvullen, druk hier op om de foto weer precies in het kader van de kaart te krijgen anders loop je het risico dat de kaart die je denkt te krijgen een witte rand krijgt. Dit is dan geen drukfout.

Tekst aanpassen

Als je een aangepaste tekst wilt toevoegen bij een kaart pas dan op de grootte van de tekst.. Zorg er voor dat de tekst precies in het kader van het voorbeeld past, anders kan het zijn dat de tekst niet volledig op de kaart komt. Ook moet je oppassen met tekst over elkaar zetten, als je tekst over elkaar zet is alleen de bovenste tekst zichtbaar en is de andere tekst niet leesbaar.