home > Troost & Verdriet

Stijlvolle kaarten voor situaties waarbij het gebruik van de juiste woorden extra belangrijk is, vindt u bij Fastcards

Er zijn bepaalde situaties waarbij het best moeilijk is om een bepaalde kaart te sturen met een veel zeggende tekst zonder er eerst goed over na te denken of je die gene er mee troost. Wat kan je op een kaart zetten om iemand te troosten bij een miskraam, een verlies van een dierbaar iemand misschien wel bij het overlijden van een kindje. Een partner die dement is geworden of een relatie die na jaren is verbroken van je beste vriend(in) of iemand is ernstig geworden, wat kan je dan zeggen om die gene zich een beetje beter te laten voelen? In deze categorie met Sterkte & Troost kaarten proberen wij van Fastcards je wat ideeën te geven voor een prachtige en stijlvolle kaart met een mooie tekst.

Ook staan er een aantal stijlvolle Condoleance kaarten tussen. Met de condoleancekaarten van Fastcards kan je iemand op een persoonlijke en gepaste wijze condoleren met het verlies van een dierbare. Er is een grote keuze aan stijlvolle deelnemingskaarten.

De teksten zijn uiteraard zelf aan te passen en je weet het, heb je nog hulp nodig, bel of mail gerust.


Blog In een dip:

Mijn vriendin zat de afgelopen week in een dip. Ze was heel erg depressief. Ik had van alles en nog wat geprobeerd. Ik stuurde haar chocolaadjes, een knuffelbeertje en nog veel meer. Maar het was allemaal tevergeefs. Het was op een gegeven zo erg, dat ik er zelf een beetje depri van raakte.

Een van mijn broers kreeg er genoeg van, om mij zo te zien. Hij zei tegen mij dat er snel iets moest gebeuren, want het kon zo niet langer. Als tip gaf hij mij een site, namelijk de website van Fastcards. Ik ging meteen kijken. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want ze hadden van alles en nog wat, waarvan ik dacht “Ja, daar kan ik wel wat mee”.  Nog voordat de avond voorbij was had ik mijn vriendin een wenskaart gestuurd met een doos vol heerlijke bonbons erbij. De vrolijke kaart vond ik in de categorie “Specials” en vanaf daar in een subcategorie “Opkikker”.

Later die week kwam ze bij mij langs en omhelsde ze me en kreeg ik een dikke pakkerd op mijn wang. Ze zei dat de schattige poesjes op de kaart haar helemaal blij maakten en ze vergeten was,waaromze in een dip zat. Ik was stomverbaasd,  hoe snel dat over was gegaan na de opkikkerkaart van Fastcards. Wel kan ik zeggen dat ik heel blij ben dat het zo snel is gegaan, ik denk daarom ook dat het niet beter opgelost had kunnen worden.
 
Blog 05-10-2016

Afgelopen week was nou zo'n week waarin er veel momenten waren waar ik een kaartje wilde sturen.
Het begon met een bericht dat iemand ernstig ziek was en niet meer beter zou worden. Wat schrijf je dan? Je wilt ook niet een al te zware tekst schrijven, maar met een beterschap sla je ook de plank mis.
Ik koos een kaartje op fastcards, in de categorie troost & verdriet heb ik een passende kaart uitgezocht en schreef dat ik erg met de persoon meeleefde in deze tijd en hoopte dat er nog veel mooie herinneringen gemaakt konden worden. Afsluitend met "ik denk aan jullie" heb ik deze kaart laten versturen.

In dezelfde week overleed van een kennis haar zus, voor haar heb ik op fastcards ook een passende kaart uitgezocht. Er staan vele kaarten in deze categorie condoleance en alle teksten die er staan kan je aanpassen in de tekst die jezelf graag zou willen. Dit gebeurde me nog een keer, het spreekwoord dat de dingen vaak in drieën zich aandienen ging in dit geval wel op. De vader van een goede vriend overleed, langzaam was zijn kaarsje uitgedoofd. Toen ik eerder op fastcards zocht voor een mooie kaart kwam ik een kaart tegen die paste bij dit verhaal.

De kaars staat symbool voor Licht.
Bij iedere verjaardag branden we een kaarsje op de taart, één voor elk jaar. We steken een kaars aan in tijden waar we extra aan iemand willen denken of gedenken. Een kaars geeft warmte wanneer we dat nodig hebben en is ook een teken van gezelligheid. Kortom, de kaars met haar Licht vertegenwoordigd zoveel waarin we allemaal iets anders voelen en iets willen vertellen. Aan het einde van ons leven, of in dit geval het leven van dierbaren om ons heen, is het ook symbolisch om te zeggen dat het kaarsje is gedoofd.

condoleance met kaars
 
 
 
 
Neem ook eens een kijkje op onze andere blogs: